Winkel van Sinkel ontvangt ook fairtrade handje

Wethouder Cor Vervoort heeft het zogeheten Fair Trade-logo uitgereikt aan de Winkel van Sinkel. De medewerkers zijn trots dat ook de nieuwe winkel aan de Schoolstraat 4 in Venray het logo heeft gekregen. De uitreiking is gebeurd in aanwezigheid van de werkgroep en vrijwilligers van de winkel. Bestuurslid An Leijssen heeft het logo in ontvangst(…)

17 juni grondlegger van Fairtrade in Venray

De medeoprichter van Max Havelaar en de schrijver van het boek ‘Wereldverbeteraars’ houden maandag 17 juni om 20.00u een lezing in het foyer van de schouwburg in Venray. Frans van der Hoff is een boerenzoon, geboren in de Rips, en een van de grondleggers van Max Havelaar. Daaruit is later de wereldwijde Fairtrade campagne ontstaan.(…)

Weer 2 nieuwe Fairtradehandjes uitgereikt

Wethouder Martijn van der Putten heeft aan het begin van de Fairtradeweek weer twee ondernemers met het fairtradehandje beloond. In het centrum van Venray werd bij Tassen/Tante Truus, tegenover de bibliotheek, de bekende sticker met het fairtradehandje op de deur geplakt. Het stimuleren van gebruik van eerlijke thee en koffie op deze plek, waar veel(…)

Het hoeveelste handje deelt Carla Brugman op 25 oktober uit???

Opnieuw worden weer een paar Venrayse ondernemers in het zonnetje gezet. Ook zij zijn hard bezig om de hardwerkende ondernemers in derdewereld landen zinvolle arbeid te laten verrichten. Zo maken we met z’n allen deze wereld veel eerlijker. Raad jij hoeveel handjes er inmiddels in Venray uitgereikt zijn? Voor diegenen die het dichts in de(…)

Fairtrade titel verlengd tot 2020

De Venrayse fairtrade werkgroep ontving eind januari het bericht dat Venray zich de komende 2 jaar wederom Fairtradegemeente mag noemen. Uiteraard was zij verguld met dit bericht want ook de afgelopen jaren heeft de werkgroep weer meer bedrijven en ondernemers voor het gebruik van fairtrade producten weten te winnen. Iedere 2 jaar moet de werkgroep(…)

Fairtradeweek 2016

Ruim 3 jaar geleden begon het Fairtradeplatform Venray de Fairtrade- gemeenteactie. Sindsdien zijn een groot aantal winkels, horecagelegenheden en bedrijven/organisaties benaderd met de vraag Fairtrade producten te gaan verkopen of gebruiken. Ook verkoop van duurzame producten zoals Made-by kleding of biologische producten werd gestimuleerd. Bedrijven die Fairtrade/duurzame producten verkopen of gebruiken worden door een van(…)