Weer 5 Fairtrade ambassadeurs in Venray erbij

Wethouder Anne Thielen beloont weer 5 ondernemers met een fairtrade handje. Iets later dan in de fairtrade week, vanwege corona, laat Anne Thielen zien dat Fairtrade echt leeft in Venray. Twee keer per jaar plakt een lid van het College van B&W van Venray een fairtrade handje op de deur van ondernemers die fairtrade producten(…)

Venray blijft Fairtrade Gemeente

Sinds 2014 mag Venray de titel van ‘Fairtrade Gemeente’ voeren. Die titel krijgen gemeenten die wordt voldoen aan een aantal criteria die gelden voor het gebruik en verkrijgbaarheid van fairtrade-producten in de gemeente. De titel kan om de twee jaar worden verlengd. De landelijke jury heeft aangegeven dat Venray ook dit jaar weer aan de(…)

Winkel van Sinkel ontvangt ook fairtrade handje

Wethouder Cor Vervoort heeft het zogeheten Fair Trade-logo uitgereikt aan de Winkel van Sinkel. De medewerkers zijn trots dat ook de nieuwe winkel aan de Schoolstraat 4 in Venray het logo heeft gekregen. De uitreiking is gebeurd in aanwezigheid van de werkgroep en vrijwilligers van de winkel. Bestuurslid An Leijssen heeft het logo in ontvangst(…)

17 juni grondlegger van Fairtrade in Venray

De medeoprichter van Max Havelaar en de schrijver van het boek ‘Wereldverbeteraars’ houden maandag 17 juni om 20.00u een lezing in het foyer van de schouwburg in Venray. Frans van der Hoff is een boerenzoon, geboren in de Rips, en een van de grondleggers van Max Havelaar. Daaruit is later de wereldwijde Fairtrade campagne ontstaan.(…)

Weer 2 nieuwe Fairtradehandjes uitgereikt

Wethouder Martijn van der Putten heeft aan het begin van de Fairtradeweek weer twee ondernemers met het fairtradehandje beloond. In het centrum van Venray werd bij Tassen/Tante Truus, tegenover de bibliotheek, de bekende sticker met het fairtradehandje op de deur geplakt. Het stimuleren van gebruik van eerlijke thee en koffie op deze plek, waar veel(…)

Het hoeveelste handje deelt Carla Brugman op 25 oktober uit???

Opnieuw worden weer een paar Venrayse ondernemers in het zonnetje gezet. Ook zij zijn hard bezig om de hardwerkende ondernemers in derdewereld landen zinvolle arbeid te laten verrichten. Zo maken we met z’n allen deze wereld veel eerlijker. Raad jij hoeveel handjes er inmiddels in Venray uitgereikt zijn? Voor diegenen die het dichts in de(…)