Links

Mondiaal Platform Venray (MPV)
De doelstelling van het Mondiaal Platform Venray is de bewustwording van de Venrayse burger op het gebied van mondiale vraagstukken te bevorderen – met inachtneming van het eigen karakter en specifieke doelstellingen van de aangesloten leden.

Wereldwinkel Venray
Wereldwinkels zijn bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Koop je iets in de Wereldwinkel dan bevorder je de eerlijke handel en steun je de ontwikkeling op het zuidelijk halfrond.

EerlijkWinkelen
EerlijkWinkelen wil voor alle steden in Nederland eerlijke winkelroutes aanbieden met winkels/eetgelegenheden die fair trade, biologische en/of tweedehands producten gebruiken/verkopen.

fairtradegemeenten
Landelijke organisatie met veel achtergrondinformatie rond de campagne

maxhavelaar
Het keurmerk voor Fairtrade, met ook informatie over fairtrade producten

NCDO
NCDO doet onderzoek over de kennis, houding, opinies en gedrag van Nederlanders met betrekking tot burgerschap en internationale samenwerking.

fairtradeoriginal
Fair Trade Original wil via ontwikkelingshandel met handelspartners en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van armoede. Hierbij staan rendement, duurzaamheid in relatie, zelfstandigheid en eigenwaarde voor de producenten en handelspartners voorop.

QuestionMark
QuestionMark heeft de duurzaamheid onderzocht van duizenden consumentenproducten. Door ze te scannen met de QuestionMark app of ze op te zoeken op deze website, kun je zien hoe de producten scoren op het gebied van gezondheid, milieu en dierenwelzijn.