Zoals tijdens iedere Fairtrade week, gingen leden van de Venrayse Fairtrade werkgroep ook dit jaar weer op stap met een lid van het college van B&W.
Deze keer werden twee verkooppunten door wethouder Erik van Daal gewaardeerd met een Fairtrade Handje. In beide gevallen sprak wethouder van Daal zijn waardering uit voor de aandacht voor Fairtrade en duurzaamheid toen hij het Fairtrade handje met een medewerker op de deur plakte.
Tikkie Anders, cadeauwinkel en creatief atelier, op de Bleek schuin tegenover de Wereldwinkel, schenkt voor bezoek en medewerkers Fairtrade koffie en thee. Op deze locatie werken mensen met mogelijkheden en beperkingen. Ook hun producten zijn te koop in deze winkel.
Opvallend ander verkooppunt is de winkel van Zeeman op de Bleek. Een winkel die bekend is vanwege zijn kwaliteit en lage prijs. Daarnaast behoren zij echter ook tot de categorie duurzame winkels.
De Zeeman keten hanteert van oudsher al de Fairtrade principes van een eerlijke prijs voor de arbeiders en het werken met duurzame basisproducten. Hun aandacht voor duurzame kleding wordt door de landelijke Fairwear foundation ook bijzonder gewaardeerd.
Zoals bekend wordt in winkels en bij organisaties met een Fairtrade handje op de deur, meer dan normaal aandacht besteed aan duurzaamheid en Fairtrade.