De Venrayse fairtrade werkgroep ontving eind januari het bericht dat Venray zich de komende 2 jaar wederom Fairtradegemeente mag noemen. Uiteraard was zij verguld met dit bericht want ook de afgelopen jaren heeft de werkgroep weer meer bedrijven en ondernemers voor het gebruik van fairtrade producten weten te winnen.

Iedere 2 jaar moet de werkgroep aantonen aan de landelijke jury dat ze actief doorgegaan is met het promoten van eerlijke handel. In Venray waren de fairtrade handjes de afgelopen periode regelmatig zichtbaar, werd een fairtrade ontbijt in het gemeentehuis georganiseerd en gaan steeds meer bedrijven fairtrade producten gebruiken of verkopen.
Voldoende reden voor de landelijke jury om aan te geven dat aan de gestelde criteria ruimschoots wordt voldaan. Dus zeker tot 2020 behoudt Venray weer de Fairtrade gemeentetitel.
In het juryrapport wordt o.a. gewezen op de actieve betrokkenheid van het gemeentebestuur o.a. bij de uitreiking van de fairtrade handjes bij nieuwe ondernemers die fairtrade verkopen of gebruiken.Op de deur van meer dan 90 ondernemingen/organisaties prijkt momenteel het fairtrade handje.
Zo draagt ook het college haar steentje bij aan de verspreiding van de gedachte dat eerlijke handel een uitstekend hulpmiddel is om boeren en ondernemers in derde wereldlanden aan een leefbaar inkomen te helpen. Daarom heeft de werkgroep het juryrapport aangeboden aan het college van B&W in de persoon van wethouder Anne Thielen.

180209 Foto aanbieding wethouder Titelverl Fairtrade gemeente