De zomerperiode is aangebroken, vakanties zijn of worden werkelijkheid en ook in de prachtige Limburgse gemeente Venray bruist het deze zomer van de activiteiten. Met levendige centrumactiviteiten, Venray Oldtimer City en natuurlijk de gezelligste kermis van de regio. Maar er is nog iets waar Venray van gaat bruisen: www.venraygavedingendoen.nl

Ken jij mensen met een idee? Of heb je zelf ideeën, dromen en uitdagingen? Worden deze al uitgevoerd? Je zult er vast en zeker vele hebben en veel worden misschien ook werkelijkheid. Bij veel mensen of organisaties zit de feitelijke stap tot uitvoering (hoe daar te komen) in de weg of kost veel tijd, energie of geld. Hoe ontzettend gaaf is het als mensen vrijwillig hun kennis en kunde inzetten om iemand hierbij te helpen. Deze kennis en kunde bevat misschien ervaringen, praktijkkennis, een netwerk of geheel nieuwe ideeën. We maken dan eigenlijk gebruik van het sociale kapitaal wat we allemaal met ons meedragen om die ander een flinke stap verder te helpen. Uit ervaring kunnen wij zeggen: DAT IS ECHT GAAF!!!

Op deze manier ontstaan kleine en grote initiatieven / organisaties zoals Alpe d’Huzes, TomTom of de Floriade. Alles begint met een ideaal, een gedachte, een eerste hersenspinsel.

Gave Dingen Doen (www.gavedingendoen.nl) helpt diegene met een idee. Op diverse plekken in Nederland worden Gave Dingen Doen-avonden georganiseerd en vanaf deze zomer ook in Venray!
Op 26 augustus 2013 wordt de eerste GDD-Venray georganiseerd. Twee gave/inspirerende ideeën worden gepitched (gepresenteerd) en vervolgens gaan we met maximaal 25 deelnemers brainstormen om die ideeën naar grotere hoogte te brengen.

Als ook jij dit ziet zitten en erbij wilt zijn schrijf je dan direct in om je plek te reserveren.
Of heb je toevallig een IDEE (persoonlijk of zakelijk) wat je wilt pitchen voor een groep die zich vrijwillig over jouw onderwerp buigt? Geef je op voor een pitch in de regio Venray.

1e PITCHER BEKEND
De eerste pitcher is bekend en dat is Piet Kroft namens het Fairtrade Platform Venray. Met Piet gaan we op zoek naar verkooppunten en het stimuleren van kopend publiek om Fairtrade producten te kopen.
Ben jij de tweede? Meld je aan via venray@gavedingendoen.nl

Vanaf augustus organiseren we iedere maand een GDD-sessie in Venray waarbij mensen elkaar vrijblijvend helpen om dromen te verwezenlijken, gaaf toch! Samen maken wij Venray tot de meest GAVE regio van Nederland, dus wacht niet langer en schrijf je direct in. Maar zorg er ook voor dat jouw familie, vrienden, collega’s en mensen verder in de lijn op de hoogte zijn van deze mail en activiteit.

Enkele gave dingen:
– Alle bijeenkomsten zijn gratis;
– De bijeenkomsten zijn ‘s-avonds van 19.30 tot 22.45 uur;
– Kijk voor inspirerende filmpjes over Gave Dingen Doen op de website;
– Aanmelden voor 26 augustus a.s. kan door je aan te melden via de website;
– Locatie van 26 augustus a.s. wordt spoedig bekend gemaakt;
– Stuur deze mail door naar familie, vrienden en bekenden zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken in de regio (en landelijk natuurlijk);
– Gave Dingen Doen is vertegenwoordigd in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Deventer, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en nu dus ook in Venray!

Het wordt een gave bijeenkomst de 26e augustus, eentje die je eigenlijk niet mag missen. Graag tot dan!