Weer vijf Venrayse ondernemers hebben samen met burgemeester Hans Gilissen het Venrays Fairtrade handje op hun voordeur mogen bevestigen.
Hans Gilissen sprak hiermee zijn waardering uit omdat zij zichtbaar fairtrade producten aan het Venrays publiek aanbieden. Hij hoopt dat zij hun aanbod in duurzame producten ook in de toekomst blijven uitbreiden, niet alleen in het belang van mensen in ontwikkelende landen maar ook in ons eigen belang.
Groothandel Sligro, die niet alleen veel Fairtrade producten in haar aanbod heeft maar ook het Platform daadwerkelijk ondersteunt, de Coop in Ysselsteyn met een groeiend fairtrade assortiment, speelpaleis Boegafun die haar gasten fairtrade koffie, thee etc biedt, Seniorservice met fairtrade koffie en thee voor haar bezoekers en Drownies & Downies met veel aandacht voor eerlijke handel.
Piet Kroft van het Fairtrade Platform memoreerde tijdens de rondgang dat het eigenlijk te gek is dat we de ondernemers die proberen normaal te doen, dus eerlijke handel te bevorderen, apart moeten benoemen. Dat zou normaal moeten zijn. Eigenlijk moeten we producten die niet eerlijk zijn (vanwege aanslag op milieu,kinderarbeid, onderbetaling, etc) benoemen. Dat zouden in navolging van wat de Volkskrant schreef dan woekerbananen, woekerkoffie of woekerkleding moeten zijn.

De foto’s die we tijdens de rondgang maakten:

Bij het distributiecentrum van Sligro:
met Mario van de Ven aan de koffie bij Sligro

sticker bij Sligro

sticker Sligro

Bij de Co-op in Ysselsteyn:
op weg naar CO OP

leuk om stickers uit te delen
sticker CO OP

sticker plakken Co OP

Bij Bugafun:
welkom Bugafun

overval Bugafun

feestje Bugafun

sticker plakken Bugafun

Bij Senior Service:
sticker Senior Service

sticker plakken Senior Service

Bij Brownies & Downies:
sticker Brownies and Downies

sticker plakken Brownies and Downies

napraten Brownies and Downies