9 mei was er dus iets te vieren in Venray. Op de Grote Markt maakte leden van het Fairtrade Platform reclame voor Fairtrade artikelen die ook in de Venrayse supermarkten te koop zijn en op de Bleek werd onder andere via zang,dans en andere muziek aandacht voor de Wereldwinkel gevraagd.
Op de Grote Markt werd, niet alleen door kinderen maar ook door veel ouders, gretig geproefd van de fairtradebananen ( van Plus van Dijck) die in fairtradechocolade ( van Rousseau) gedipt werd. Ook de couscous bereid met fairtrade ingredienten door de mensen van de Reden vond hier en bij de Wereldwinkel gretig aftrek.
Een van de eerste bezoekers op de Grote Markt was burgemeester Hans Gilissen, die een jaar geleden het fairtrade gemeenteschild in ontvangst mocht nemen.
Vier supermarkten uit Venrays centrum (Plus van Dijck, Albert Heijn,Jan Linders en Emte) lieten zien dat niet alleen in de wereldwinkel maar ook bij hen een groeiend aantal fairtradeproducten te koop is.
Extra trekker was ook dit jaar weer de joekskapel “de vrollie van toete noch blaoze”die inmiddels tot vaste fairtradepromoter is benoemd.
Verder waren in het hele centrum de grote handen te zien die wezen naar de ondernemers die meedoen aan de Eerlijk winkelroute.
banaantje op ftdag

fairtradebijdepompopdemarktinvenray
wereldfairtradedag2015

worldfairtradeday2015venray