Sinds 2014 mag Venray de titel van ‘Fairtrade Gemeente’ voeren. Die titel krijgen gemeenten die wordt voldoen aan een aantal criteria die gelden voor het gebruik en verkrijgbaarheid van fairtrade-producten in de gemeente. De titel kan om de twee jaar worden verlengd. De landelijke jury heeft aangegeven dat Venray ook dit jaar weer aan de eisen voldoet.

In Venray gebruiken steeds meer bedrijven voor hun eigen medewerkers fairtrade koffie en thee. De lokale werkgroep die zich hiermee bezighoudt blijft fairtrade promoten gaat onverminderd door om nog meer bedrijven en organisaties te kunnen verrassen met de fairtrade sticker. Twee keer per jaar wordt dit “fairtrade handje” door een lid van het college van B&W uitgereikt. Ook daarin is Venray uniek.

Juist nú
De werkgroep roept alle inwoners van de gemeente op om juist in deze moeilijke periode bewust boodschappen te doen. Koop niet alleen in de supermarkt, maar ook bij lokale ondernemers uw vlees, groenten en fruit. En met fairtrade koffie, thee, wijn en chocolade steunt u ook de kleine boeren, die elders in de wereld ook geraakt worden door het virus.

Deze borden blijven nog minstens twee jaar hangen bij de invalswegen van Venray

Deze borden blijven nog minstens twee jaar hangen bij de invalswegen van Venray