Wethouder Chantal Nijkerken heeft afgelopen donderdag weer 4 handjes mogen plakken op de deur van ondernemers die ruim aandacht besteden aan eerlijke handel. Sinds Venray actief is als Fairtrade Gemeente is al bij meer dan 80 ondernemers een fairtrade handje op de voordeur geplakt van ondernemers die er aan mee werken dat Venray zich fairtrade gemeente mag noemen.

Deze keer was onze nieuwe wethouder aan de beurt om met de werkgroep Fairtrade Venray op stap te gaan. Haar eerste bezoek was aan het bezoekerscentrum van het Duitse oorlogskerkhof in Ysselsteyn, waar niet alleen fairtrade koffie en thee wordt aangeboden maar waar men ook op andere manieren met duurzaamheid bezig is.
Daarna mocht Christ van den Munckhof samen met de wethouder op de deur van zijn kantoorpand een fairtrade handje plakken. Het kantoor van Peel en Maas is ook over gegaan om voor eigen medewerkers Fairtrade koffie en thee te schenken.
Een bijzonder bezoek werd daarna afgelegd aan de onderneming Doing Goods/Wonderwal. Hier worden tal van producten die onder eigen beheer worden geïmporteerd uit India weer verder over de wereld verspreid naar zaken als Complot store in Venray en Liberty in Londen. Het bijzondere van dit bedrijf is dat en in India veel aandacht wordt besteed aan de medewerkers, niet alleen door een eerlijk loon maar ook op allerlei manieren wordt aangetoond hoe je duurzaam kan werken via hergebruik van bijv. pakdozen of niet gebruiken van plastic.
Tenslotte kreeg H&M in de Grotestraat een handje vanwege de wijze waarop zij aandacht besteden aan eerlijke handel via Fair Wear producten en bijzondere aandacht voor biologisch katoen.