De medeoprichter van Max Havelaar en de schrijver van het boek ‘Wereldverbeteraars’ houden maandag 17 juni om 20.00u een lezing in het foyer van de schouwburg in Venray.

Frans van der Hoff is een boerenzoon, geboren in de Rips, en een van de grondleggers van Max Havelaar. Daaruit is later de wereldwijde Fairtrade campagne ontstaan. Fairtrade zorgt ervoor dat o.a. de koffieboeren een gegarandeerd inkomen voor hun product ontvangen. Zo ook de koffieboeren met wie Frans werkt als priesterboer/ontwikkelingswerker in Mexico. Hij zal vertellen over zijn levenswerk.
Peter van Dam, senior Lecturer aan de UVA, historicus en schrijver van het boek ‘Wereldverbeteraars’ vertelt over de ontwikkeling van Fairtrade vanaf zijn oorsprong in het verleden tot heden. Van het van het eerste pak koffie dat alleen in de wereldwinkel te krijgen was tot de vele Fairtrade artikelen die in de schappen van de supermarkt liggen.

Ook de schouwburg heeft natuurlijk ook Fairtrade koffie en thee en in de pauze is er Mexicaanse muziek.

Venray is inmiddels al 4 jaar een Fairtrade gemeente. Meer dan 81 ondernemers en/of organisaties verkopen en gebruiken fairtrade producten binnen hun organisatie. Vooral veel horecaondernemers in Venray schenken Fairtrade koffie en thee.

Frans vd Hoff lezing 17 juni 2019