Wethouder Martijn van der Putten heeft aan het begin van de Fairtradeweek weer twee ondernemers met het fairtradehandje beloond. In het centrum van Venray werd bij Tassen/Tante Truus, tegenover de bibliotheek, de bekende sticker met het fairtradehandje op de deur geplakt. Het stimuleren van gebruik van eerlijke thee en koffie op deze plek, waar veel ouders met kinderen komen, wordt hierom door de wethouder gewaardeerd.

Ook restaurant Of Course in Geijsteren bij de golfbaan ontving het handje. Daar zie je al bij aankomst buiten op het terras dat er fairtrade wordt geschonken. “Toen wij dit restaurant overnamen, open voor iedereen, hebben wij hier bewust voor gekozen”, zegt Iris Lange.

Opvallend is in hoeveel restaurants in Venray fairtradekoffie en -thee worden geschonken. De actie van wethouder Van der Putten toont aan welk belang het gemeentebestuur aan vergroting van het fairtrade-areaal hecht. “Alle beetjes helpen om mensen elders op de wereld op weg te helpen naar een eerlijk en leefbaar inkomen.”
wethouder Martijn v d Putten deelt fairtradehandjes uit