Piet Kroft Piet Kroft, de voorzitter van de werkgroep Fairtrade Venray, heeft vanmorgen 5 leerlingen van Focus verrast. De groep van Wesley, Plien, Ferid, Lars en Xenia had het beste gescoord tijdens de fairtrade speurtocht in Venray van afgelopen week. Naast een cadeaubon van de Wereldwinkel voor de 5 gelukkigen werden alle kinderen van groep 7 en 8 getracteerd op fairtrade chocolade.
De winnaars schreven een kort verslag van de speurtocht en hun overwinning:

Ferid en Wesley schreven:

Wij vonden de speurtocht heel erg leuk en wij hebben er veel van geleerd wij moesten bijvoorbeeld naar de Wereldwinkel en de HEMA en wij moesten heel erg veel lopen en we kregen een paasei, wij vonden het Jamie en vonden het heel erg interessant. En wij hebben een prijs gewonnen en FAIR TRADE is eerlijke producten en eerlijke SALARIS en geen kinderarbeid en dat betekent dat kinderen moeten werken voor hun geld.

Ferid Wesley

Xenia & Plien schreven:

Wij moesten eerst naar de schouwburg toe want iemand ging vertellen over fair trade en het was een belg en die heette patrick, en hij praatte raar. Hij ging vertellen over fair trade en daarna gingen wij de fair trade speurtocht in het dorp doen op 3 april. En het was leuk om het te doen. En fair trade is eerlijke producten van anderen landen. En we mochten sommige winkels naar binnen toe. En we hebben met de speurtocht gewonnen we hebben een cadeaubon van de Wereldwinkel gekregen. Jufrouw Dorine had ons geholpen.

v.l.n.r. Ferid, Wesley, Lars, Plien en Xenia Plien

De prijswinnaars van links naar rechts: Ferid, Wesley, Lars, Plien en Xenia.