Dertig jaar geleden waren Fairtrade producten alleen in de Wereldwinkels te koop.
De meeste mensen wisten toen niet dat FAIRTRADE staat voor een eerlijke prijs voor een eerlijk product.

Producten met dit Fairtrade keurmerk zijn daarop onafhankelijk getoetst. Het keurmerk zorgt er daarmee voor dat arme boeren uit het land van herkomst een eerlijk bestaan kunnen opbouwen.

Tegenwoordig zoeken en kiezen steeds meer retailers en consumenten bewust voor producten met het Fairtrade keurmerk. De gedachte en de bewustwording dat bij producten uit ontwikkelingslanden waar dit keurmerk ontbreekt, de producenten vrijwel zeker worden uitgeknepen, stuit steeds meer mensen tegen de borst.

Ook de supermarkten in Venray maken steeds vaker de bewuste keuze voor Fairtrade producten in hun schappen. Het aantal verschillende Fairtrade producten groeit dan ook elk jaar!

In de e talage aan De Bleek 56 (voormalig Dixons)laten de verschillende supermarkten zien wat zij inmiddels aan Fairtrade assortiment hebben!

Ook andere winkels en horecagelegenheden bieden steeds meer Fairtrade producten aan. Met de organisaties en bedrijven die Fairtrade producten gebruiken, zorgen zij er samen voor dat VENRAY een FAIRTRADE GEMEENTE is en blijft. Deze verkopers en gebruikers zijn te herkennen aan het Fairtrade handje op hun deur.

Heeft ook uw onderneming bewust (dus duurzaam) gekozen voor het gebruik of de verkoop van Fairtrade producten en u wilt dat zichtbaar maken? Stuur dan een mailtje naar info@venrayfairtrade.nl en kom in aanmerking voor een Venrays Fairtrade handje.

PRIJSVRAAG

Hoeveel Fairtrade logo’s bevinden zich in de etalage aan de Bleek 56 (voormalig Dixons)?

  • 1e prijs FAIRTRADEPAKKET VAN € 50, –
  • 2e en 3ee prijs EEN DOPPER MET JE EIGEN NAAM

Stuur hiervoor een mailtje naar info@venrayfairtrade.nl en vergeet niet, buiten het aantal, je naam en telefoonnummer te vermelden. Dit kun je tot uiterlijk 15 mei insturen.